BEKO REGISTRACIJA
PRODUŽENE GARANCIJE

Čestitamo Vam na odabiru Beko klima uređaja. Mi stojimo iza kvaliteta svojih proizvoda, zbog čega Vam na određene modele nudimo produženu garanciju u trajanju od 5 godina.

Produžena garancija važi isključivo za kupovinu određenih Beko klima uređaja kupljenih u periodu od 01.06.2021. do 31.12.2021. Proizvode je potrebno registrovati putem ovog obrasca najkasnije do 01.02.2022.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice oko registracije, molimo Vas da nam pišete na info-ba@beko5.com a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Beko registracija produzene garancije

Molimo Vas da pažljivo popunite sljedeća polja

Naziv Modela*:

Molimo Vas unesite podatke o kupovini:

Da biste dovršili registraciju, molimo Vas da potvrdite:

PRIHVATAM OPŠTE USLOVE GARANCIJE

* = Obavezna polja.


USLOVI I PRAVILA PRODUŽENE GARANCIJE

1. Produžena garancija se odnosi isključivo na Beko proizvode iz liste.

2. Produžena garancija važi isključivo za kupovinu modela Beko klima uređaja iz stavke 1, kupljenih u periodu od 01.06.2021. do 31.12.2021. Proizvode je potrebno registrovati putem ovog obrasca najkasnije do 01.02.2022. U suprotnom, produžena garancija neće važiti i kupac ostvaruje prava koja se tiču saobraznosti robe u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošaca.

3. Ova produžena garancija važi samo za proizvode kupljene na teritoriji Bosne i Hercegovine.

4. Garantna izjava o produženoj garanciji smatraće se nevažećom ako se utvrdi da nije potpuna, ako je izmjenjena i/ili sadrži netačne podatke unijete pri registraciji proizvoda.

5. Pri podnošenju zahtjeva za popravku u garanciji u okviru produžene garancije potrebno je priložiti ovlaštenom Beko servisu sljedeće:

  • original garantni list
  • original ili kopiju računa

6. Naša odluka o svim pitanjima koja se odnose na prigovore u vezi s nedostacima u izradi ili korištenim materijalima za vrijeme produžene garancije biće konačna i obavezujuća i kupac je saglasan da će se pridržavati tih odluka. Bilo koji neispravni dijelovi koji su zamjenjeni u roku produžene garancije postaju vlasništvo kompanije Beko.

7. Uslovi produžene garancije napisani u ovoj izjavi u skladu su sa redovnim Beko garancijskim uslovima opisanim u standarnoj garanciji. Pre bilo kakvog postupka potrebno je pročitati standarne uslove garancije.

8. Ova produžena garancija izdata je u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine i u skladu je s pozitivnom poslovnom praksom brenda Beko.

9. U periodu trajanja produžene garancije kupac ima pravo na zamjenu proizvoda isključivo u slučaju ako aparat nije u mogućnosti da se popravi.

10. U periodu produžene garancije, rok za trajanje popravke nije definisan zakonom i on može iznositi i duže od 45 dana.

11. Ova produžena garancija podložna je sljedećim ograničenjima i isključenjima:

  • kvar ili oštećenje koje je nastalo zbog više sile, vatre, građanskih nemira i/ili nesreća
  • kvarovi nastali usljed korišćenja pogrešnog napona električne mreže i/ili posljedične štete iz nemara i/ili zloupotrebe
  • korišćenje koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu
  • popravke koje su obavljala neovlaštena lica i/ili nepravilne montaže koje ne ispunjava uslove iz korisničkog uputstva
  • proizvodi koji se koriste u komercijalnim ili nestambenim prostorima
  • proizvodi koji ne koriste originalne Beko dijeloveCopyright © 2021. www.beko5.com